Kanal Tedavisi Neden Yapılır?
Kanal tedavisi endodontik ismi ile de bilinir. Dişlerin birtakım nedenlerle iltihaplanması ya da mikroorganizmaların pulpa dokusuna yerleşmesi halinde çürüme meydana gelir. Kanal tedavisinde pulpa dokusu çıkarılarak kanal boşluğunun temizlenmesi işlemi gerçekleştirilir. Buraya doku dostu olan çeşitli dolgu maddeleri ile doldurma işlemi yapılır. Yapılan işlemin tamamı ise kanal tedavisi olarak isimlendirilir.
Kanal tedavisi dişin içteki pulpa tabakasına kadar çürümesi durumunda yapılan tedavi şeklidir. Tüm dişlerde çürüme durumlarında kanal tedavisi işlemi uygulanabilir. Dişlerin enfeksiyon kapması halinde ve yapılacak olan kanal sayısına bağlı olarak işlemlerin uzadığı durumlar söz konusu olabilir.
Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dişlerde çürük olması halinde bu çürükler pulpa tabakasına kadar ilerlerse burada bulunan tüm kanallar temizlenir ve çeşitli ilaçlar yardımı ile dezenfeksiyon işlemi yapılır. Ardından yapılan doldurma işlemi de kanal tedavisi olarak isimlendirilir. Dişte meydana gelmiş enfeksiyona bağlı olarak işlemlerin uzaması gibi durumlar söz konusu olabilir.
Bunun yanında dişteki enfeksiyonların tedavi edilmesi aşamasında geçici dolgu kullanımı da mümkün olabilmektedir. Tüm dişlerde bulunan kanal sayıları farklılık gösterir. Çürüğün pulpaya ulaşması durumunda dişte bulunan tüm kanalların temizlenmesi ve tedaviye bu şekilde devam edilmesi gerekir.
Kanal Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Kanal tedavisi işlemi çürük ya da farklı travmalar sonucunda diş kökünün etkilenmesi halinde gerçekleştirilen tedavi yöntemine verilen isimdir. Burada diş kaybının önlenmesi öncelikli amaçtır. Bunun yanında dişin normal fonksiyonlarını sağlaması ve dişin çenede aktif olarak faaliyet göstermesi de sağlanmış olur.
Kanal Tedavisi Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Kanal tedavisi öncesi seanslar arasında kişilerin sert kabuklu olan yiyecekleri tüketmesi önerilmez. Bunun dışında sakız çiğneme, kuru meyve, meşrubat tüketimi, çay, kahve tüketimi, soğuk içeceklerden uzak durması da önemlidir. Kanal tedavisinin ilk seansından önce dikkat edilmesi gereken bir durum söz konusu değildir.
Kanal Tedavisi Sonrası Ne Yapılmalı?
İşin almış olduğu hasara bağlı olarak 1 ya da 2 seansta gerçekleştirilen işlemdir. İşlemden sonra birkaç gün hastalar dişlerinde rahatsızlık hissedebilirler. Bu durum son derece normaldir. İşlemden sonra hastalar diş hekiminin vermiş olduğu ağrı kesicileri kullanabilirler. Bazen de hastaların tedaviye destek olması amacıyla antibiyotik kullanması gerekebilir.
Kanal Tedavisi Fiyatları
Kanal tedavisi fiyatları uygulanacak diş sayısına ve kanal sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Lamine Diş Kaplama Kimlere Uygulanır?
Çene gelişimini tamamlayan bireylere rahatlıkla uygulanabilen lamine diş kaplama yöntemdir. Eğer porselen lamine uygulaması gerçekleştirilecekse o zaman kişilerin diş sıkma ya da gıcırdatma gibi problemlerinin olmamasına dikkat edilmelidir.
Lamine Diş Kaplama Avantajları Nelerdir?
Lamine diş kaplama uygulamasından sonra dişler doğal beyaz renge kavuşur. Bu işlem bir dişe uygulanabileceği gibi birden çok dişe de rahat bir şekilde uygulanabilir. Diş kaplama işlemi diş yüzeyinin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına olanak sağlar.
Lamine Diş Yapılmasını Gerektiren Durumlar
Diş sorunu yaşayan her yaştan birey bu tedavi yöntemini rahat bir şekilde tercih edebilir. Diş yapılarında meydana gelen sorunlar nedeniyle estetik kaygı yaşayan kişiler tarafından tercih edilen bir yöntemdir.
Anestezi Gerekli Midir?
Lamine diş kaplaması işlemi sırasında hastalara anestezi uygulanmasına gerek yoktur.
Lamine Dişlerin Ömrü Ne Kadardır?
Normal dişlere yapılan rutin kontrollerin lamine dişlere uygulanması da önemli bir konudur. Kurallara uygun bir şekilde diş bakımları gerçekleştirildiğinde lamine kaplamalar 10-15 yıl rahat bir şekilde kullanılabilir.
Lamine Kolay Düşer Mi?
Günümüz teknolojisi ile yapılan lamine kaplamaların düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
Lamine Diş Kaplama Fiyatları
Lamine diş kaplama fiyatları uygulanacak olan lamine çeşidine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.