Siyah Nokta Nedir?

Siyah Nokta Nedir?
Siyah Nokta Nedir? Hande
Reklam

Siyah Nokta Nedir?

Genellikle yüz bölgesinde karşılaşılan siyah noktalar, bir akne türü olarak hem erkeklerde hem de kadınlarda gözlemlenebilir. Yüz bölgesi haricinde burun, ense, kollar, bacaklar, sırt ve omuzlarda da görülebilmektedir. Cilt üzerinde gerçekleşen folikül tıkanmalarında siyah noktalar ile karşılaşırız. Foliküller yapıları gereği yağ ve kıl üretirler. Bu görevi üstlenen foliküllerin tıkanması durumunda cilt üzerinde siyah noktaların oluştuğunu görürüz. Uzmanından destek ve hizmet almak için Leman Demir güzellik salonunu ziyaret edebilirsiniz.

 

Oluşan boşluklarda komedon adı verdiğimiz oluşumlar birikir. İlk başlarda beyaz olan foliküller zamanla hava ile temas ederek siyah renge dönüşür. Yüzeyin kapalı olma durumunda ise bu oluşumlar akne veya beyaz nokta olarak kalabilir. Sivilcelerin aksine siyah noktalarda iltihap bulunmadığı için herhangi bir acı hissedilmez. Hatta varlığı yalnızca ayna karşısında fark edilebilir. Cilt üzerinde siyah noktalarınızı tespit etmek son derece kolay bir iştir.

 

Siyah Nokta Temizliği Nasıl Yapılır?

Siyah noktaların genellikle yüz çevresinde görüldüğünü belirtmiştir. Siyah noktaların oluşumundaki en büyük nedenlerden biri yağlı cilt bakım ürünlerini tercih etmeniz ve cildinizi temiz tutmamanızdır. Kirli ortamlara çok fazla maruz kaldığınız takdirde siyah noktalarınızda artış gözlemlenecektir.

 

Cilt bakım ürünlerin düzenli şekilde uygulanması esasında cilt yapınıza uygun ürünler tercih etmelisiniz. Eğer profesyonel destek almak isterseniz Ümraniye güzellik salonunu inceleyebilirsiniz. Siyah noktalardan kurtulmak için cilt sürekli temiz tutulmalıdır. Siyah noktalarınızı sıkarak kurtulmaya çalışmak son derece yanlış bir yöntemdir.

 

Siyah Nokta Tedavisi

Siyah nokta oluşumları kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bunun için en uygun çözüm bir uzmana danışmaktır. Güzellik salonu yardımıyla uzman kadro tarafından destek alabilir ve siyah noktalarınızdan kurtularak temiz bir cilt ile hayatınıza devam edebilirsiniz.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı