Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Konveyör Sistemi Nedir?

Konveyör Sistemi Nedir?

admin admin -
4 0

Konveyör Sistemi Nedir?

Konveyör sistemi, malzeme ve ürünleri bir yerden diğerine taşıma sistemidir. Malzemeleri sürekli bir şekilde hareket ettiren bir malzeme taşıma türüdür.

Konveyörün ana bileşenleri şunlardır:

– En önemli bileşen olan kemer.

– Kayışı destekleyen ve çelik, alüminyum veya ahşaptan yapılmış bir çerçeve.

– Kayışı desteklemek ve makaralar veya tekerlekler etrafında bir döngü içinde hareket ettirmek için kasnaklar veya dişliler.

– Kayışı gerilimde değişiklik olmadan sabit bir hızda hareket ettirmek için bir tahrik mekanizması

Konveyör sistemleri, malzemeleri bir yerden başka bir yere taşıyan bir tür malzeme taşıma sistemidir. Konveyör sistemlerinin en yaygın kullanımı imalat, depolama ve dağıtımdır.

Konveyörler, ürünleri, yiyecekleri veya diğer öğeleri bir konumdan diğerine taşımak için kullanılabilir. Ayrıca eşyaların tasnif edilmesinde, malzemelerin yatay ve dikey olarak taşınmasında, malzemelerin depolanmasında ve depolardan alınmasında kullanılırlar.

Yatay konveyör sistemi nedir?

Yatay bir konveyör sistemi, ürünleri sürekli bir akışta taşımak için sonsuz bir döngü kullanan bir tür malzeme taşıma sistemidir.

Yatay konveyör sistemi, malları bir yerden diğerine taşımak için kullanılan otomatik ve mekanize bir süreçtir. Ürünü yüksek hızlarda hareket ettirmek için kullanılan bir dizi kayış, makara ve diğer mekanizmalardan oluşur. Sistem, ürünleri bir depodan diğerine taşımak veya bir üretim tesisinden bir sevkiyat rıhtımına mal taşımak gibi birçok farklı amaç için kullanılabilir.

Bu tip malzeme taşıma sisteminin patenti ilk kez 1885’te alındı ve kamyonlar veya arabalar gibi diğer sistemlere göre çok fazla fayda sağladığı için o zamandan beri varlığını sürdürüyor.

Yatay konveyör sistemi, malzemeleri bir yerden diğerine taşıyan bir tür malzeme taşıma sistemidir.

Yatay bir konveyör sistemi, sürekli bir döngüde hareket eden “konveyör bant” adı verilen sonsuz bir banttan oluşur. Kayış, makaralar tarafından desteklenir ve tipik olarak kayışın önünde ve arkasında bulunan motorlar tarafından çalıştırılır. Ön silindir malzemeyi bandın üzerine iterken arka silindir hedef noktasından çeker.

Depolarda Dikey Konveyörlerin Önemi

Depolar, bir şirketin altyapısının en önemli parçalarından biridir. Tüm ürünlerinin depolanmasından ve nakliyesinden sorumludurlar, bu yüzden mümkün olduğunca verimli olmaları gerekir. Dikey konveyör sistemleri bu süreci çok daha akıcı ve düzenli hale getirir. Dikey konveyörler, bir deponun ürünleri boyut, ağırlık veya depolamayı etkileyebilecek diğer faktörlere göre raflarda depolamasına olanak tanır. Bu şekilde, bir ürüne ihtiyaç duyulduğunda, yatay bir düzlemde sıralar ve sütunlar halinde depolanmasından çok daha hızlı ve verimli bir şekilde alınabilir.

Dikey konveyörler, mal ve malzemeleri dikey olarak hareket ettiren bir konveyör sistemi türüdür. Ürünleri bir seviyeden diğerine taşımak için depolarda kullanılırlar.

Dikey konveyörlerin kullanımı, aşağıdakiler gibi birçok avantajı olduğu için son birkaç yılda artmaktadır:

-Yer ihtiyacının azaltılması

-İşçilerin merdivenleri manuel olarak inip çıkma ihtiyacını ortadan kaldırmak

-Malları bir depoda taşımak için gereken süreyi azaltarak verimliliği artırmak

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir