Tiroid Bezi

Tiroid Bezi
Tiroid Bezi Hande
Reklam

Tiroid Bezi

Tiroid bezi normalde vücuda TSH hormonu salgılama görevine sahip olan bir organdır ancak tiroid bezinin çalışmasında yaşanan bazı problemler tiroid bezi hastalıkları oluşumuna neden olmaktadır. Özellikle tiroid bezinin az çalışması hormon üretiminin az olmasına neden olduğundan kişilerde kilo artışı gibi belirtiler söz konusu olmaktadır.

Aynı zamanda tiroid bezinin olağandan hızlı çalışması da kişilerde aşırı zayıflığa neden olmaktadır. Genellikle tiroid hastalıkları aile öyküsü bulunan, menopoz döneminde olan kadınlar, boyun bölgesinin aşırı radyasyon almış olması veya sigara içmesi gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır.

Tiroid bezi hastalıkları 3 farklı şekilde ortaya çıkmakta olup bu hastalıklar şöyledir;

  • Hipertiroidi-tiroid hormon yüksekliği
  • Hipotiroidi-tiroid hormon düşüklüğü
  • Tiroid nodülleri

Tiroid hormon yüksekliği genellikle aşırı terleme, sinirlilik, adet düzensizliği, normal beslenmeye rağmen kilo kaybı bir gül çarpıntı veya ishal gibi belirtiler ortaya koyarken tiroid hormon düşüklüğü vücutta ödem, adet düzensizliği, saçlarda kalınlaşma bir gülüşüme, halsizlik, yorgunluk veya kabızlık gibi belirtiler göstermektedir.

Tiroid Ameliyatı

Dr. Çetin Altunal tarafından Gerçekleştirilen tiroid ameliyatı ile kişilerde tiroid bezinin tamamı veya bir kısmı alınmakta olup aynı zamanda bu yöntem tiroid kanseri için daha çok tercih edilmektedir genellikle tiroid bezinin az çalışması veya çok çalışması gibi durumlar söz konusu olduğunda hastalara ilaçla tedavi uygulanmakta olup tiroid bezinin çalışması normal hale getirilmektedir.

Tiroid bezi belirtileri görülen kişilerin mutlaka geç kalmadan randevu alarak muayene edilmeleri ve hastalık tespit edildikten sonra hastalığa uygun tedavi yönteminin uygulanmaya başlaması oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı