Bıyık Ekimi Nedir?

Bıyık Ekimi Nedir?
Bıyık Ekimi Nedir? Hande
Reklam

Bıyık Ekimi Nedir?

Dış görünüş; yalnızca kadınların önem verdiği bir husus değildir. Erkekler de kusursuz bir dış görünüşe sahip olmak isterler. Birçok erkek; ilerleyen yaşlarında bıyık bırakmayı tercih ederek karizmatik bir görünüme sahip olur. Ancak, bıyık konusunda herkes şanslı değildir. Bıyık dökülmesi veya köselik gibi sorunlarla karşılaşan insanların sayısı bir hayli fazladır. Fakat, 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde insanların bıyık ekimi sayesinde bu tür sorunların üstesinden gelebileceklerinden bahsetmek gerekir. Ayrıca, birçok kişi; Google’da bıyık ekim fiyatları hakkında araştırma yapar. Gelin, tüm bu hususlara yakından bakalım!

Bıyık Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Bıyık ekimi; bilhassa genetik veya çevresel faktörlerden dolayı bıyık dökülmesi sorunu ile karşılaşan insanlar için önemli bir fırsattır. Bıyık dökülmesinin sebepleri ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Saçkıran hastalığı
  • Bıyık yaraları
  • Bıyık çekme alışkanlığı
  • İltihap ve enfeksiyonlar
  • Sedef hastalığı

Erkekler; yukarıdaki sebeplerden dolayı bıyık dökülmesi problemiyle karşılaşabilirler. Bıyık ekimi; bilhassa yüzdeki kılların kök kısımlarında dökülme olanlara uygulanan bir işlemdir. Ayrıca, bıyık ekim fiyatları da son derece uygundur.

Bıyık Ekimi Nedir?

Bıyıklarının yoğunluğundan ve şeklinden şikayetçi olan insanların sayısı bir hayli fazladır. Bıyık ekimi; bu tür dertleri olan insanların faydalanabileceği bir uygulamadır. Ancak, bıyık ekiminin bilhassa 24 yaş üzeri kişilere önerildiğini söylemek gerekir. Bıyık ekimi; dudak üstü kılları çıkmayan ya da gürleşmeyen kişilerin üst dudak bölgesine saç kıllarının eklenmesi olarak tanımlanabilir. Bu işlem sırasında FUE adı verilen ve aynı zamanda saç ekiminde kullanılan bir yöntemden yararlanılır. Lokal anestezinin kullanıldığı bir yöntem olmakla beraber iki ya da üç saat süren mikro cerrahi işlem söz konusudur. Acısız ve ağrısız dikiş işlemi uygulanarak süreç sonlandırılır.

Bıyık ekiminde kullanılan FUE yönteminin çok sayıda avantajı vardır. Bilhassa saç köklerinin hastanın deri tabakasına sorunsuz bir şekilde ekilmesi söz konusudur. Bunun yanı sıra, kişinin kendi vücudundan saç köklerinin alınmasına rastlanır. Hatta, kişi; saçının hangi bölgesinden ne kadar kıl kökü alınacağına da bizzat kendisi karar verir. Saç kökleri alındıktan sonra devreye 0.7 mm’ye kadar ekim yapabilen aletler girer. Söz konusu aletler sayesinde saç köklerinin istenilen bölgeye nakledilmesi mümkün hale gelir.

Bıyık ekimi; tek bir aşamadan ibaret olmayabilir. Ekim işleminden dört ay sonra hastanın durumuna bakılır. Seyrek çıkan bölgelere rastlandığı takdirde yeni bir bıyık ekimi işlemine başvurulabilir. Bıyık ekimi; tahmin edebileceğiniz üzere zor ve uzmanlık gerektirir. Bu yüzden, bu işlemi alanında uzman bir kişinin yapması şarttır. Bıyık ekim fiyatları önemli bir kriter olmamalıdır. İşlemi gerçekleştirecek olan kişinin uzmanlığı ve kliniğin yetkinliği dikkate alınması gereken önemli hususlardır.

Bıyık Ekim Fiyatları 2022

Bıyık ekim fiyatları; doktorun tecrübesi, hastanın sorunlu bölgesinin genişliği, kullanılacak olan teknik, klinik donanımı olmak üzere farklı kriterlere göre değişkenlik gösterir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı