ALÇIPAN NASIL YAPILIR

ALÇIPAN NASIL YAPILIR
ALÇIPAN NASIL YAPILIR Hande
Reklam

ALÇIPAN NASIL YAPILIR

İki yüzü özel karton orta kısmı alçı olacak şekilde üretilen alçıpan, mimari yapılarda çok sık kullanılmaktadır. Esnek yapılı olmasından dolayı kolay şekil alabilir yapıdadır. Bu özelliği ile çok farklı alanlarda değişik tasarım özelliklerine imkan sunar. Alçıpan yapımı ihtiyaçlara göre çatlama yapmayacak, suya dayanıklı, yangına karşı dirençli, hijyenik ve esnek yapılı şekilde gerçekleştirilir.

 

CaSO4 ½ H2O kimyasal özellikli alçının özel iki karton arasına dökülmesiyle elde edilir. Çok sert br madde olmadığı için ve esnek yapısından dolayı kolay şekilde kesilebilir, istenen şekil rahatlıkla verilebilir.

 

Alçıpan Uygulama Teknikleri

Alçıpan yapımı bireysel ya da kurumsal amaçlara yönelik olarak gerçekleştirilebilir. Üretimi son derece basit olan sistemin uygulama teknikleri kullanım alanlarına göre değişir. Sistem genelde standart ölçülerde üretildiği için, uygulama alanına montaj yapılmadan önce özel tekniklerle kesilmesi gerekir.

 

Alçıpan kesimi, maket bıçağı ya da dekupaj testereler yardımıyla uygulanacak yere uygun ölçülerde kolaylıkla yapılabilir. Uygulama teknikleri; alanın kontrolü, ölçülerin alınması, profillerin hazırlanması ve sabitlenmesi, tesisat işleri, levhaların kesimi ile vidalama şeklindedir. Sistem farklı birçok alanda kullanıldığı için üretimi ve montajı da ihtiyaçlara göre yapılır. Uygulanılacak alana göre farklı kalınlıklara ve boyuta sahip şekilde imalatı yapılabilir.

 

Alçıpan yapımı, teknolojinin gelişimiyle birlikte ihtiyaç duyulan her alanda kullanılabilecek tekniklerle gerçekleştirilmektedir. Özel karton arasına doldurulan alçı katmanlarıyla işlevsel yönü ön plana çıkarılan sistemin dekorasyonlara katkısı da çok fazladır. Modern teknoloji ve yaygın üretimi teknikleriyle basit şekilde imalatı yapılır, işlevsel kullanıma yönelik olarak beğenilere sunulur. Teknolojinin avantajlarıyla kaliteli hizmet anlayışı birleştirildiğinde, her ihtiyaca uygun çözüm sunabilecek şekilde alçıpan yapımı gerçekleştirilebilir.

 

Uygulama alanı oldukça geniş olan alçıpan profilleri istenen her alana uyum sağlayacak işlevsel yapıya sahip şekilde üretilir ve kullanıma sunulur.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı