Eski Motosiklet Yarışçısı Tarık Akat’ın Halter Şampiyonluğu

Eski Motosiklet Yarışçısı Tarık Akat’ın Halter Şampiyonluğu
Eski Motosiklet Yarışçısı Tarık Akat’ın Halter Şampiyonluğu Hande
Reklam

Eski Motosiklet Yarışçısı Tarık Akat’ın Halter Şampiyonluğu

Antalyada 29 Nisan 2021’de katılacağı yarıştan hemen önce motosiklet kazası geçiren eski motosiklet yarışçısı Tarık Akat kazadan sonra aylarca hastanede yattı. Doktorlar tarafından bacağı kesileceği söylenen Akat için Antalyanın en iyi doktorları seferber oldu. Bacağını kurtarmak için son teknoloji tedaviler kullanıldı. Ağır yaralandığı için bacağında kalıcı sakatlık kaldı. Hastaneden taburcu oldu ve uzun geçen bir fizik tedavi süreci yaşadı. Kendi araştırmaları , çevresindekilerin desteği ve önerisiyle Antalya Spor Salonunda bedensel engelli sporculara eğitim veren eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu halterci Ekrem Celil’in yanında Paralimpik Halter sporuna başladı. Türkiye Şampiyonası için 2 ayı vardı. Çift halter antrenmanı , vücut geliştirme antrenmanı ve yoğun protein diyeti uygulayarak Şampiyonaya hazırlandı. Kocaelinde düzenlenen Türkiye Paralimpik Halter Şampiyonasında 88 kilogram kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Akat kazadan sonra asla hayallerini ve hedeflerini kaybetmediğini sadece bunlarda değişiklik yaptığını
söyledi. 2023 Türkiye Paralimpik Halter Şampiyonasına hazırlanan Tarık Akat’ın sonra ki hedefi Avrupa ve Dünya Paralimpik Halter Şampiyonu olup , ülkemizi temsil etmek , şanlı bayrağımızı dalgalandırmak.

“ÇOCUKLARINIZA DESTEK OLUN”
Engelli çocuğu bulunan ailelere de seslenen Tarık Akat, "Çocuklarınızı spora teşvik edin.Evde kalıp sosyal medyaya bağımlı olduklarında onlara en çok kötülüğü siz yapmış olursunuz. Bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na tesisleri engellilere uygun hale getirdikleri ve engelleri aşmamız konusunda bize verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Aileler çocuklarını evlerden çıkarsınlar. Böylece onlara en büyük iyiliği yapmış olurlar. Engelli çocuklarını spor salonlarına getirsinler, sosyalleşmelerini sağlasınlar. Çocuklarınızı sporla tanıştırın ki; öz güvenleri artsın. Onların bir şekilde kendi hayatlarını kurtarmalarına vesile olun. Engelli çocuklarınıza güvenin ve destek olun” diye konuştu.

“BAŞARIMIN DEVAMININ  GELECEĞİNİ KANITLAMAK İSTİYORUM”
Antalya Spor Salonunda çalışmalarını aralıksız sürdüren milli sporcumuz Akat , “Başarımın devamının geleceğini kanıtlamak istiyorum. Başarısı sönen bir anda kayıp giden sporculardan olmak istemiyorum. Hayalim 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkeme altın madalyayı getirmek ve bu süreçte en büyük prensibim 'Asla pes etme, sonunda kazanacaksın'. Bunun için çalışıyorum”  dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı