Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?
Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır? Hande
Reklam

Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?

Özellikle erkeklerin sorunu olan saç dökülmesi, birçok alanda belirli nedenlere bağlı saç dökülmesi olarak bilinmektedir. Bu bölgelere oldukça doğal ve kalıcı bir yöntemle uygulanan saç ekimi, sağlıklı saç görünümü kazandırmayı amaçlar. Alanında uzman ve deneyimli doktorlar tarafından gerçekleştirilen saç ekimi, hijyen koşullarına dikkat edilerek yapılmaktadır.  Modern tıp ve teknolojinin gelişmesi ile bu tedavi konforlu ve güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

Böylece saç dökülmesi sorunu da yaşayan hastalar estetik ve psikolojik olarak iyileşir. Saç ekimi, yıllardır saç seyrelmesinden muzdarip kişilerin arzu ettikleri hoş görünüme kavuşmaları için hayat kurtarıcı bir çözümdür. Sürecin rahat akışı, kişilerin tedavi süresince psikolojik olarak rahat etmelerine katkı sağlar. Hair transplant Antalya şehrinde yaptırılabilir. Bunun için Bodrum holiday sağlık merkezini tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır.

Saç Ekimi Kimlere Yapılır?

Başarılı sonuçlarıyla göz dolduran saç ekimi, erkekler arasında en popüler estetik uygulamadır. Saç dökülmesi olan erkekler ve kadınlar için popüler olan bu tedavinin çok etkili olduğu bilinmektedir. Saç ekimi, saç dökülmesinin olduğu kaş, bıyık ve sakal bölgesine yapılabileceği gibi saç bölgesine de yapılabilmektedir. Bu yöntem sadece dökülme sorunu yaşayanlar tarafından değil, saçları seyrek olan kişiler tarafından da tercih edilebilir.

 Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Sıklıkla uygulanan saç ekiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus kişinin yeterli saç köküne sahip olmasıdır. Bu yöntem genellikle greft adı verilen enseden alınan saç kökleri kullanılarak yapılır. Bir doku aşılama işlemi olarak bilinen saç ekimi ve süresi, dökülen bölgenin büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Bu nedenle seans sayısı kişiden kişiye değişmektedir. Bu tedavi sürecinin en önemli detaylarından biri de saçların dökülen bölgeye ekilmesinden sonra hızla çıkması ve beslenmeye devam etmesidir.

Bir saç ekiminin başarılı ve etkili bir sonuç verebilmesi için ekimin mümkün olduğu kadar uzun sürmesi gerekir. Bu sayede saç bölgesi doğal bir görünüme kavuşur ve eski sağlığına kavuşabilir. Bu da ancak deneyimli doktorların yardımıyla mümkündür.

Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Özellikle erkeklerde sıklıkla görülen saç dökülmelerinde en başarılı çözüm olan Saç ekimi iki farklı teknik kullanılarak uygulanmaktadır. Hair transplant Antalya şehrinde şu teknikler hakkında bilgi verir;

Fut Yöntemi

Foliküler ünite ekimi anlamına gelen bu yöntem, saçların kümeler halinde ekildiği bir teknik olarak bilinmektedir. Derinin kılların bulunduğu bölgelerinden alınan saç kökleri laboratuvar koşullarında incelenip izole edilir. Daha sonra uygun koşullarda ekilir.

Fue Yöntemi

Foliküler alım adı verilen bu teknik için saçların çok kısa olması gerekmektedir. Saç kökleri saçlı bölgeden alındıktan sonra bu kökler laboratuvar ortamında enjeksiyon bölgesine yerleştirilir. Bu yöntem genellikle lokal anestezi gerektirir.

Saç Ekim İşlemleri

Saç ekimi özel bir plan ile yapılmaktadır. Bu uygulamanın süresi de kullanılan tekniğe ve yönteme göre değişebilmektedir. En etkili sonucu elde etmek için doktorların önerdiği programı takip etmeye değer. Seanslar ihtiyaç duyulan saç kökü sayısına göre belirlenir. Böylece bu sorunu yaşayan kişiler etkili bir tedavi sürecinden geçme şansı yakalayabilirler. Bu başarılı tedavi süreci riskleri de beraberinde getirir.

Deneyimli uzmanlar tarafından yapılan işlemde nadiren de olsa komplikasyonlar görülebilmektedir. Kelliğin şekline göre 1-2 yıl içerisinde saç dökülmesi tekrarlayabilir. Yoğun ısı ve ağrı şeklinde kendini gösteren istenmeyen enfeksiyonlar, deri seviyesinde veya keloid adı verilen, çok nadir de olsa deriden daha şişkin olan yara izleriyle ortaya çıkabilir.

Saçların alındığı ve ekildiği bölgelerde ortalama 3 aya kadar sürebilen uyuşma gibi his kaybı da görülebilmektedir. Bir süre sonra insanlar yeni duruma uyum sağlayarak hayatlarına devam edebilirler. Bodrum holiday sağlık merkezinde yapılan, Hair transplant Antalya şehrinde bulunur. Bu merkezi tercih ederek ihtiyaç duyduğunuz bakımı yaptırabilirsiniz.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı