Depremzedelerin akaryakıt kuyruğu

Depremzedelerin akaryakıt kuyruğu
Depremzedelerin akaryakıt kuyruğu Hande
Reklam

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremde kentte 941 bina tamamen yıkıldı, binlerce bina ise hasar gördü. Kimsenin evine giremediği kent sakinleri, gündüz enkazda arama kurtarma çalışmalarına destek olurken, hava sıcaklığının eksi derecelere düştüğü geceleri ise ya yakılan ateşlerin başında ya da klimalarını çalıştırdıkları araçlarında geçiriyor.

Vatandaşlar, araçlarını evleri gibi kullandığı için akaryakıt tüketimi de arttı. Ancak akaryakıt istasyonları yoğun talebi karşılamakta güçlük yaşıyor. Akaryakıt istasyonlarının önünde araçlarıyla gelenler uzun kuyruk oluşturuyor. Birçok kişi ise bidonlarla gelerek kuyruğa girip bekledikten sonra aldıkları yakıtlarını araçlarının deposuna dolduruyor.

Birçok akaryakıt istasyonu, yoğun talep nedeniyle herkesin akaryakıta ulaşmasını sağlamak için kota uygulaması başlattı. Bazı istasyonlar 10, bazı istasyonlar ise 20 litre yakıt sınırı koyarak herkesin ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor. Vatandaşlar, evlerine giremedikleri için geceleri araçlarında geçirdiklerini ve soğuk nedeniyle araçlarının klimasını kullandıklarını ifade ederken, akaryakıt ihtiyaçlarını karşılayabilmek için saatlerce kuyrukta beklediklerini söyledi.

Akaryakıt istasyonunda elinde bidonla kuyrukta bekleyen vatandaşlardan Melahat Çetinkurt, benzin alabilmek için saatlerdir beklediğini söyledi. Çocuklarını araçta bırakarak akaryakıt almaya geldiğini anlatan Çetinkurt, “Gece çok soğuk oluyor ve klimayı yakıyoruz. Yakıtlarımız bittiği için arabalar da çalışmıyor. Bunun için her gün istasyonlara giderek saatlerce bekleyip, akaryakıt alabiliyoruz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 11 Ekim 2023
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı
Trabzon Nöbetçi Eczaneleri 10 Ekim 2023 Salı