Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Dj Milko Gurbetcileri Doyasıya Eğlendirdi

Dj Milko Gurbetcileri Doyasıya Eğlendirdi

admin admin -
14 0

DJ Milko: Yeni teknolojiler müzik sektörünü dönüştürüyor

“Müzik sektöründe teknoloji devrimi yaşanıyor”

“Müzisyenler teknoloji devrimine hazır olmalı”

“DJ Milko” olarak tanınan müzisyen Günay Başaran, yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi teknolojilerin müzik sektörünü dönüştürdüğünü vurgulayarak, “Müzik endüstrisi, son teknolojilerle adeta bir devrim geçiriyor. Müzisyenlerin bu devrime hazır olması gerekiyor.” dedi.

Müzik severlerin gözde DJ’lerinden Milko, yeni teknolojilerin sektöre etkilerini değerlendirdi. Milko, “Sanal gerçeklik (VR) ile konserler verilmeye başlandı. Yapay zeka melodi üretiyor, şarkı besteliyor. Bu teknolojiler endüstrinin geleceğini şekillendiriyor.” ifadelerini kullandı.

“Müzisyenler için riskler ve fırsatlar var”

Metaverse gibi teknolojilerin birçok sektörde olduğu gibi müzik sektöründe de yankı bulmaya başladığına işaret eden ünlü DJ, “Sanal gerçeklik konserleri müzik tutkunlarını adeta büyülüyor. Ünlü sanatçılar, konserlerini sanal ortamlara taşıyor. Müzikseverler sevdikleri şarkıcıların avatarlarıyla etkileşime giriyor. Benzersiz bir ortamda benzersiz müzik coşkusu yaşanıyor. Bu durum müzisyenler için bazı riskler ve fırsatlar taşıyor. Müzisyenler bu değişimi görmesi ve buna göre hazırlık yapması gerekiyor.” sözlerini kaydetti.

“Teknoloji, müzisyenler için ilham kaynağı olmalı”

“Müzik sektöründe teknoloji devrimi yaşanıyor.” diyen DJ Milko, “Müzik endüstrisi, son teknolojilerle adeta bir devrim geçiriyor. Müzisyenlerin bu devrime hazır olması gerekiyor.” dedi. Milko, “Yapay zeka algoritmaları melodiler, armoniler ve şarkılar üretmeye başladı. Bu teknoloji kısa zaman içinde daha fazla gelişecektir. Bu teknolojiler müzisyenler için ilham kaynağı olmalı. Müzisyenler, yeteneklerini bilgisayar zekası ile harmanlayarak sınırları zorlayan besteler üretebilir.” şeklinde konuştu.

Gurbetçiler Milko ile coştu

Öte yandan, farklı etkinliklerdeki performansı ile dikkat çeken DJ Milko, geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen “Balkan Party” etkinliğinde sahne aldı. Club Maxxim’de gurbetçilerle buluşan Milko, sahne performansı ile kulakların pasını sildi. Gurbetçiler, DJ Milko’nun eğlenceli melodileri ile doyasıya eğlendi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir