Ajans Dolunay Trabzon Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kabine toplantısı ne zaman

Kabine toplantısı ne zaman

admin admin -
3 0

Kabine toplantısının ne zaman yapılacağı, Türkiye gündemini ve ekonomiyi yakından takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57’de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı. Vatandaşların gözleri ise şimdi Kabine’den çıkacak olan emekliye ek zam düzenlemesine çevrildi.

Kabine toplantısı tarihine yönelik araştırmalar hız kazandı. Son olarak 6 Aralık tarihinde toplanan Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun takvimi nedeniyle 5 haftadır yapılamıyor.

2024 yılının ilk Kabine toplantısının 16 Ocak 2024 Salı günü yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; “Daha düşük gelirli olanları destekleme politikası söz konusu. Bu yaklaşımımız devam ediyor elbette, en düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunları hükümetimiz Kabine’de tartışacaktır önümüzdeki günlerde, Kabine’de bir ele alınacaktır diye düşünüyorum, ardından da Meclis’imizin takdirine sunulacaktır.

Henüz bir tarih bilmiyorum doğrusu ama uygun bir zamanlamayla yapılacaktır elbette. Kabine’de bu konular ele alınabilir, dolayısıyla bir şekilde bu karar verilir Hükümet tarafından ve daha sonra asıl Meclis’te tabii bu düzenlemeler söz konusu olacak, orada da Çalışma Bakanlığımızın bir paketi var.” ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı gündeminin emekliye ek zam, en düşük emekli maaşı düzenlemesi ve öğretmen atamaları olması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Başkan Erdoğan’ın talimatı ile çalışmalara başladı.

Emekliye ek zam olup olmayacağı, refah payı miktarı gibi konuların Kabine ile ele alınması bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir